
سرویس تحقیقاتی کنگره امریکا گزارشی را منتشر کرده که در میان دیگر موضوعات، مزایا و معایب استفاده از راهکارهای مبتنی بر بلاک چین در بخش انرژی را بررسی میکند.
این سرویس یافتههایش را در گزارشی در تاریخ 9 آگوست با عنوان «بیت کوین، بلاک چین و بخش انرژی» منتشر کرد.
براساس گزارش این گروه تحقیقاتی، به کارگیری یک راهکار بلاک چینی که به مصرفکنندگان اجازه میدهد خدمات انرژی را در یک سیستم توزیعشده خریداری کنند، به ویژه میتواند یک سیستم انرژی ایجاد کند که برای مصرفکننده شفافتر، کارآمدتر و انعطافپذیرتر باشد.
با این وجود، به کارگیری چنین خدماتی با مسائلی مربوط به کنترل توزیع و همچنین امنیت سایبری نیز مواجه است.
این گزارش همچنین نظرسنجی انجام شده توسط موسسه تحقیقاتی انرژی الکتریکی را ارائه میدهد که به این ادعاها اعتبار میبخشد. در این بررسی، 77 درصد از پاسخدهندگان گفتهاند، بخش انرژی فاقد استانداردهای مناسب برای بهکارگیری راهکارهای بلاک چینی است.
با این وجود، از سازمانهای انرژی در ایالات متحده امریکا خواسته شده که تحقیقات یا مراحل آزمایشی برای پیادهسازی طرحهای مبتنی بر بلاک چین را انجام دهند، در حالی که برخی سازمانهای اروپایی بیش از یک سال است که از این فناوری استفاده میکنند. مثلا شرکت اسپانیایی رپسول (Repsol) سال گذشته از اجرای موفقیتآمیز یک طرح آزمایشی مبتنی بر بلاک چین خبر داد.
همانطور که پیش از این در کویندسک گزارش شده بود، سازمان انرژی ایالات متحده امریکا (DOE) اخیرا 1.05 میلیون دلار به چهار سازمان برای ایجاد یک پلتفرم تجاری تراکنش انرژی مبتنی بر بلاک چین اهدا کرده است. این چهار سازمان، کاماِد، دانشگاه دنور، ویرجینیاتک و بمکنترلز نام دارند.
دکتر امین خدایی در دانشگاه دنور در این باره گفت: «افزایش رو به رشد منابع توزیعشده انرژی، نیازمند چارچوب پیشرفته مدیریتی است تا از ارتباطات بدون واسطه، سریع، قابل اندازهگیری و ایمن حمایت کند… زمان آن فرارسیده است، فناوریهایی که میتوانند آینده پایدارتر و قابل اطمینانتر بسازند، گسترش پیدا کنند و ظهور یابند.»
Cointelegraph