
رمز ارز لیبرا ادعا میکند غیرمتمرکز و مستقل است، اما قانونگذاران آمریکایی میخواهند آن را کنترل کنند و موضع فیسبوک دراینباره مشخص نیست.
در روز دوم از جلسه استماع لیبرا در محضر نمایندگان کنگره آمریکا سوالی از «دیوید مارکوس»، سرپرست بخش بلاکچین و والت کالیبرا در فیسبوک پرسیده شد که جواب آن برای مدافعان یک سیستم بلاک چینی چندان خشنودکننده نیست.
«شان دافی» در این جلسه پرسید آیا افرادی که نمیتوانند در فیسبوک فعالیت داشته باشند یا عضو شوند از خدمات رمز ارز لیبرا هم نمیتوانند بهرهمند شوند؟
مارکوس جواب داد «من هنوز نمیدانم» و بعدتر نمایندهای که این پرسش را مطرح کرده بود گفت: «انتظار داشتم که بگویی تا زمانی که از قانون پیروی کنند میتوانند از لیبرا هم استفاده کنند.»
این پاسخ برای کسانی که از فلسفه عدم تمرکز پیروی میکنند سنگین و ناراحتکننده است. این یعنی اولاً ممکن است فیسبوک هرزمانی که بخواهد دسترسی افراد به لیبرا را ممنوع کند و دوماً دولت آمریکا هم انتظار دارد افرادی که فعالیتهای غیرقانونی انجام میدهند به لیبرا دسترسی نداشته باشند.
البته هیچکس نمیخواهد از فعالیت غیرقانونی دفاع کند یا به قانونشکنان ابزارهای مالی بدهد؛ اما مسئله این است که صرفاً دو نهاد متمرکز یعنی دولت آمریکا و شرکت فیسبوک هستند که مصادیق این بیقانونی را تعیین میکنند و در جهان غیرمتمرکز بلاکچین چنین چیزی پذیرفتنی نیست.
الکا لوکس بهعنوان سخنگوی فیسبوک هم خیلی صریحتر از مارکوس به این نکته اشاره کرده که رمز ارز لیبرا و والت کالیبرا کاملاً تابع قانون هستند.
به هر روی شعار فیسبوک در مقاله سفید لیبرا این بوده که میتواند نابرابری اقتصادی را از بین ببرد و یک ابزار تبادل مالی را در اختیار دو میلیارد نفر از ساکنان زمین قرار دهد که از خدمات بانکی محروم هستند.
اما با مسائلی که در طی هفته گذشته از طرف مدیران پروژه رمز ارز لیبرا مطرح شده این شائبه به وجود میآید که لیبرا چگونه در یک فضای مستقل و غیرمتمرکز میتواند صرفنظر از گذشته افراد یا مصادیق قانونی که شامل آنها میشود توسعه پیدا کند؟
Beincrypto