
مسئولان سلامت اوگاندا قصد دارند از فناوری بلاکچین برای مقابله با توزیع داروهای تقبلی در این کشور جلوگیری کنند.
اوگاندا یکی از کشورهای قاره آفریقا است که سالانه هزاران نفر را به دلیل داروهای تقلبی از دست میدهد.
اکنون مسئولان این کشور تصمیم گرفتهاند تا برای مقابله با این معضل از ساختار شفاف و تغییرناپذیر بلاکچین استفاده کنند.
داروهای تقلبی هر سال جان 158000 نفر از اهالی کشورهای صحرای آفریقا را میگیرند. در ساخت این داروها نهتنها از ترکیبات مفید بلکه حتی از مواد مضر و کشنده نیز استفاده شده است.
قاره آفریقا بیشتر از سایر نقاط جهان در برابر این موضوع آسیبپذیر است و نیازمندیهای فنی لازم برای مقابله با آن را در اختیار ندارد.
بهطور میانگین در اوگاندا 10 درصد از داروها تقبلی هستند و حالا مسئولان کشور میخواهند از توان بلاکچین برای مدیریت بازار دارو استفاده کنند.
از همین رو همکاری آنها با استارتاپ مبتنی بر بلاکچین MediConnect شروع شده تا یک زیرساخت ملی برای استفاده از یک دفتر کل توزیع شده داشته باشند که زنجیره تأمین داروها بر روی آن مدیریت میشود.
مدیرعامل این استارتاپ معتقد است دولت اوگاندا میتواند بهخوبی از این ساختار بلاک چینی برای رهگیری منشأ و مقصد و ترکیبات داروها استفاده کند.
این تنها دولت اوگاندا نیست که به قابلیتهای فناوری بلاکچین ایمان آورده است. سال گذشته دولت هند نیز مشغول کار روی یک مدل مفهومی بود تا بازار داروهای تقلبی را ریشهکن کند.
همچنین شرکت استرالیایی TBSx3 از سال 2017 بر روی راهکار مشابهی کار کرده که امکان شناسایی و تعیین کالاهای تقبلی را فراهم میکند.
گفتنی است فناوری بلاکچین نهتنها برای تشخیص اصالت کالاهای فیزیکی استفاده شده بلکه میتواند در تعیین صحت اخبار و مدارک دانشگاهی نیز به کار گرفته شود. برای مثال در دولت مالت که نخستوزیر آن علاقه خاصی به فناوری بلاک چین دارد، راهکاری طراحی شده که دانشگاهها و موسسات آموزشی این کشور میتوانند از قابلیتهای متنوع این فناوری در تشخیص جعلی بودن مدارک استفاده کنند.
CCN