
تشدید جنگ تعرفهها بین آمریکا و چین باعث میشود تا شرکت چینی بیت مین که در زمینه ماینینگ فعال است تحت فشار قرار بگیرد. جنگ تعرفهها عنوانی است که از چند ماه پیش رسانههای خبری آن را برای افزایش تعرفه واردات کالا از برخی کشورها به ایالات متحده به کار گرفتند.
دونالد ترامپ با شعار «بیایید آمریکا را دوباره شکوهمند کنیم» وارد کاخ سفید شد و با سیاستهایی که تاکنون اجرا کرده اقتصاد آمریکا یکی از بهترین شرایط خودش در طی 50 سال گذشته را دارد. یکی از این سیاستها افزایش تعرفه برای کالاهایی است که از کشورهای مختلف از جمله چین به آمریکا وارد میشوند.
شرکت بیت مین (Bitmain) که تقریباً شرکت منحصربهفرد تولیدکننده دستگاههای ماینر بیت کوین و آلتکوینها در جهان است یکی از صادرکنندگان کالا به آمریکا به شمار میرود.
روزنامه 23 آگوست South China Morning Post در گزارشی نوشته است:
دستگاه Antminer S9 در ژوئن سال جاری میلادی در گروه ماشین آلات الکتریکی دسته بندی شد که این به معنی تعرفه 2/6 درصدی از قیمت هر دستگاه در هنگام ورود به خاک آمریکا است که توسط گمرک این کشور دریافت میشد. بعدتر این دستگاه ماینر در گروه ماشین آلات پردازش داده قرار گرفت و همین باعث شد تا به میزان 25 درصد دیگر تعرفه اضافی بر بیت مین تحمیل شود که اکنون روی هم رفته این مبلغ 27/6 درصد از قیمت هر Antminer S9 است.
اما بیت مین تنها شرکت چینی فعال در زمینه ماینینگ نیست که قربانی جنگ تعرفهها شده است.
Canaan که در ابتکاری جالب یک تلویزیون – ماینر ساخته که به هوش مصنوعی و دستیار صوتی هم مجهز است و Ebang International که سومین سازنده دستگاههای Asic در جهان است هرکدام به ترتیب 8/5 و 3/8 از درآمد خود در سال 2017 را مدیون صادرات به آمریکا بودهاند.
اما جنگ تعرفهها مثل هر جنگ دیگری حرف منطق و آمار را نمیفهمد. این جنگ قربانی میخواهد و درنهایت برنده کسی است که بهترین استراتژیها را انتخاب کرده باشد.
زنگ خطر جنگ تعرفهها برای بیت مین
اما مشخصاً درباره بیت مین باید بگوییم که این جنگ ممکن است باعث کاهش مزیت رقابتی این شرکت هم شود. این نتیجهای است که برای «جیهان وو» و سایر سرمایهداران سنگین وزن چینی که در پشت این شرکت هستند به مراتب خطرناکتر از کاهش سود ناشی از افزایش تعرفهها است.
کاهش مزیت رقابتی یعنی بیت مین که فعلاً در بازار تجهیزات ماینینگ آقایی میکند و حرف اول را میزند رقبای جدیدی از سایر کشورها در کنار خودش ببیند. مثلاً گروه اینترنتی GMO در ژاپن که اخیراً از تراشههای 7 نانومتری ماینینگ رونمایی کرده احتمالاً چندان بدش نمیآید که این جنگ تعرفهها کمر بیت مین را خرد کند!
همچنین خود آمریکاییها با رییس جمهوری که از سیستم سرمایهداری سنتی این کشور ظهور کرده خیلی راحتتر میتوانند وارد بازار دستگاههای ماینر شوند.
حتی در این گوشه از جهان که ما زندگی میکنیم، شاید شرایطی فراهم شود تا جوانان خوش فکر این گربه آسیایی بتوانند با اتکا به توان و استعداد ملی ماینرهای ایرانی بسازند و به بازار جهانی تحویل دهند.
منبع: ccn.com