
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در یک سند پیشنهادی، نکات جدیدی را درباره الزامات و ضوابط فنی استخراج بیت کوین و آلت کوینها مطرح کرده است.
این سند که در حال حاضر هیچگونه الزام قانونی برای اجرای آن وجود ندارد با هدف جذب سرمایه و دانش فنی لازم در بخش ماینینگ رمز ارز تدوین شده است.
در این سند آمده است که وزارت ارتباطات مسئول تطابق روزآمدی دستگاههای استخراج با استانداردهای جهانی است و پس از این بررسی درخواستهای تأسیس فارم به وزارت صمت منعکس خواهند شد.
وزارت ارتباطات پیشنهاد داده مجوز تأسیس فارم ماینینگ صرفاً به فارمهایی با مصرف برق بیشتر از 200 کیلووات در ماه داده شود.
همچنین در بخش دیگری از این سند به شرایطی اشاره شده که در صورت احراز آنها متقاضیان تأسیس فارم اولویت بالاتری در دریافت مجوز خواهند داشت.
فارمهایی که بتوانند ثابت کنند 10 پتاهش توان پردازشی دارند، از انرژیهای تجدیدپذیر استفاده میکنند، میتوانند سرمایههای خارجی را جذب کنند و امکان انتقال فارم به مناطق ویژه اقتصادی را داشته باشند از این اولویت بهرهمند خواهند شد.
اما تغییر نوع کوینی که در حال استخراج است هم نیاز به اخذ مجوز مجدد دارد که یکی از نکات جالب توجه این سند است.
بحث تعرفه برق مورد استفاده در استخراج بیت کوین که در یک ماه گذشته به شدت جنجالی شده هم بخشی از این سند را به خودش اختصاص داده است.
کارشناسان وزارت ارتباطات پیشنهاد دادهاند متقاضیان تأسیس فارم برق مورد نیاز خود را بر اساس بازار عرضه و تقاضا (بازار ثانویه) و با قیمت ساعات غیر پیک از تولیدکنندگان خریداری کنند.
به علاوه بر روی این نکته تاکید شده که تعیین تعرفههای تبعیضآمیز برای فعالان صنعت ماینینگ باعث فرصتسوزی و گرایش ماینرها به فعالیت زیرزمینی میشود.
این در حالی است که متقاضیان درخواست فارم میتوانند ضمن تأسیس نیروگاه و تأمین نیازهای خودشان به شبکه سراسری برق هم کمک کنند.
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش دیگری از سند پیشنهادی، الزامات استخراج رمز ارز حق تحلیل دادههای خروجی از هر فارم را برای خود محفوظ دانسته است.
نسخه کامل این سند پیشنهادی را در اینجا بخوانید. گفتنی است همانطور که قبلاً گفته شد این سند در حال حاضر صرفاً مجموعهای از پیشنهادهاست و هیچگونه الزام قانونی برای اجرای آن وجود ندارد.