
این روزها با کمتر شدن فضای هیاهو و جنجال پیرامون بیت کوین متخصصان بیشتر درباره آن صحبت میکنند و افق پیش روی آن را در جهات مختلف بررسی میکنند.رمز ارز بیت کوین از زمان ساتوشی واقعی تا ساتوشیهای تقلبی مسیری ده ساله را طی کرده و اکنون در دهه دوم زندگیاش قرار گرفته است.
تریدرها به نوعی، بلاکچینیستها به نوعی دیگر و ماینرها از دریچه نگاه خودشان با این پدیده نوین بشری همراه شدهاند.
با جمع آوری مجموع دیدگاههای آنها میتوان گفت بیت کوین در سال جاری میلادی در 4 جهت مشخص رشد و توسعه خواهد داشت.
1) خودپردازهای بیت کوین خیلی بیشتر میشوند
گزارشها نشان میدهند تعداد خودپردازهای بیت کوین در ادامه 2019 افزایش پیدا میکند. اخیراً در شیکاگو آمریکا 30 دستگاه جدید نصب شدهاند تا تعداد کل خودپردازهای بیت کوین این ایالت به عدد 100 برسد. ایالت فیلادلفیا هم همین تعداد خودپرداز را در خود جای داده است.
مزیت اصلی دستگاههای خودپرداز این است که میتوانند پذیرش بیت کوین در میان آحاد جامعه را سرعت ببخشند. این یعنی افراد بیشتری با بیت کوین خرید میکنند یا حتی از آن برای پرداخت هزینههای دولتی مثل مالیات استفاده میکنند.
لازم به ذکر است که برخی از دستگاههای خودپرداز علاوه بر بیت کوین ، آلت کوینهایی از قبیل لایت کوین و اتریوم را نیز به رسمیت میشناسند.
2) علاقهمندی بیشتر بانکهای مرکزی به بیت کوین و آلت کوین
تا امروز یکی از ویژگیهای اصلی بیت کوین این بوده که توانسته نوعی از خدمات بانکی را برای میلیونها فرد محروم از این خدمات در سراسر جهان فراهم کند.
اما کارشناسان معتقدند به احتمال زیاد بانکهای مرکزی در سال 2019 بخشی از ذخایر خود را به شکل بیت کوین در خواهند آورد.
در نتیجه احتمال پشتیبانی مستقیم از این رمز ارز در ارائه خدمات بانکی وجود دارد و نیازی به دور زدن بانکدارها نیست.
نیک زابو که یکی از افراد فعال در جامعه بیت کوین است و پیدایش قراردادهای هوشمند را هم به او نسبت میدهند در اولین نشست بیت کوین در اسرائیل درباره همین موضوع صحبت کرد.
نیک معتقد بود که به مرور زمان و البته با شیب تند به تعداد شهروندان کشورهایی که از بیت کوین استفاده میکنند افزوده خواهد شد.
این روند مخصوصاً در دولتهای دیکتاتور و کشورهایی که از شرایط نابسامان اقتصادی رنج میبرند پررنگتر خواهد بود.
وی با اشاره به نقش بانکهای مرکزی گفت روزی خواهد آمد که بانک مرکزی یک کشور به ارز ملی منتشر شده توسط بانک مرکزی یک کشور دیگر اعتماد نمیکند و در این بین رمز ارزها خودشان را به عنوان یک شیوه معامله بدون نیاز به اعتماد نشان خواهند داد.
البته به قول کریستین لاگارد، سرپرست اجرایی صندوق بین المللی پول بعضی از بانکهای مرکزی هم به سمت پدیدهای به نام ارز دیجتیال بانک مرکزی (CBDC) روی آوردهاند.
آنها یک ارز دیجیتال مطابق با قوانین کشورها و همراستا با اهداف اقتصادی دولتها ایجاد میکنند که البته نیمه غیرمتمرکز است.
یکی از جدیدترین نمونههای ارز دیجیتال بانک مرکزی چند هفته پیش توسط گروه بانکی-مالی جی پی مورگان طراحی و به بازار عرضه شد.
3) بیت گردی؛ جهانگردی بیشتر با بیت کوین
بیت گردی روندی است که در سال 2019 میتواند در صنعت جهانگردی شکوفا شود. داستان این است که شما به عنوان یک جهانگرد در مسیر سفرتان برای خرید کالا یا اقامت در هتلها یا دیدن آثار تاریخی بیت کوین پرداخت کنید.
هیئت جهانگردی آلمان از سال 2018 پذیرش این رمز ارز برای ارائه خدماتش را شروع کرد. ترکیه هم در همین سال تصمیم گرفت آپارتمانهای توریستی را با بیت کوین اجاره دهد.
علاوه بر اینها مسئولان یک شهر ساحلی در کویینزلند استرالیا هم اخیراً خبر دادند که این شهر اولین مقصد توریستی بیت کوین پذیر در دنیا است.
با رواج هر چه بیشتر بیت کوین گردی در سال 2019 دیگر نیازی نیست مسافران و گردشگرها در هنگام ورود به یک شهر جدید دنبال صرافی برای تبدیل پول باشند.
این گام بزرگی هم در افزایش پذیرش بیت کوین و هم تسهیل شرایط سفر برای علاقه مندان به جهانگردی است.
4) طوفان در صنعت موبایل
اگر اخبار بازیگران اصلی صنعت گوشیهای موبایلی را پیگیری کنیم بدون شک مواردی از علاقهمندی آنها به رمز ارزها پیدا خواهیم کرد.
والتهای از پیش نصب شده در گوشیهای موبایل، امکان نصب و استفاده از اپلیکیشن های غیرمتمرکز و موبایل ماینینگ همگی از مواردی است که توسط این بازیگران دنبال شده است.
شرکت HTC یکی از اولین برندهایی بود که از محصول جدیدی با نام اکسدس (Exodus) خبر داد. ویژگی اصلی این مدل تمرکز بر روی والت برای ذخیره سازی بیت کوین و آلت کوینها است.
سامسونگ هم در جدیدترین پرچم دار خودش یعنی گلکسی S10 (Galaxy S10) به دغدغههای دوستداران بلاک چین و رمز ارز ها توجه کرده است. این گوشی مجهز به یک والت نرمافزای مخصوص است که میتواند کلیدهای خصوصی مربوط به داراییهای رمزازری شما را در خودش حفظ کند.
فینی یک تلفن همراه دیگر است که توسط شرکت Sirin Labs معرفی شده و طراحان آن ادعا میکنند میتواند نقش یک پلتفرم صرافی رمز ارزی، یک والت سختافزاری و یک اپ استور برای اپلیکیشن های غیرمتمرکز مبتنی بر بلاک چین را برای شما بازی کند.
علاوه بر این شرکتها اپل، هواوی و شیائومی هم احتمالاً به زودی از محصولات بلاک چینی خودشان رونمایی خواهند کرد تا در این بازار رقابتی عقب نمانند.
هر چند هنوز خیلی زود است تا درباره موفقیت یا شکست این تلفنهای همراه در میان مردم صحبت کنیم اما همین تلاشهای کوچک و محدود میتواند آغازگر طوفانی در صنعت موبایل و خرده صنعتهای جانبی آن باشند.
به هر روی در سراسر سال 2019 میلادی، بسته به اینکه تریدر، ماینر یا بلاکچینیست باشید در یکی از این چهار افق حرکت خواهید کرد.
خودپردازهای بیت کوین، گوشیهای موبایل مبتنی بر بلاک چین ، ارز دیجیتال بانکهای مرکزی در کنار جهانگردی با بیت کوین ابزارهای شما برای حرکت رو به جلو خواهند بود.
Bitcoinist