
یک گالری هنری از فناوری بلاک چین برای پاسخگویی به دغدغه جامعه در راستای ثبت و حفظ اصالت آثار هنری استفاده میکند و تاکنون آثار 37 هنرمند در این بلاک چین به ثبت رسیده است.
به گزارش آی آر بلاک چین به نقل از خبرگزاری موج، گالری کاما در یک نشست خبری با حضور کارشناسان مربوطه از اجرای طرحی با نام کاماچین مبتنی بر فناوری بلاک چین خبر داد.
مونا خوش اقبال مدیر و مؤسس گالری کاما با بیان اینکه به تازگی آثار سی و هفت هنرمندی که از هر کدام پنج اثر را در بلاک چین ثبت کردهایم، به نمایش گذاشته شد، گفت: «در دورهای حضور داریم که ثبت آثار و حفظ اصالت اثر هنری از دغدغههای جامعه هنری است و ما با وارد کردن این فناوری راهی تازه در ثبت آثار هنرمندان را معرفی میکنیم. تیم کاما پس از یک سال و نیم تلاش و تحقیق، توانسته فناوری الگویی بینابینی از هنر و فناوری را ایجاد کند تا افراد فعال در حوزه هنر بتوانند از پیشینه و اصالت اثر مطلع شوند.
در ادامه این نشست رضا رهنما، مدیر آی تی کاما هم درباره این طرح توضیح داد: طرح ما بر اساس فناوری بلاک چین نوشته شده است. البته اینطور به نظر میرسد که مشابه سیستم بیت کوین است. گرچه مخاطبان عموماً با شنیدن این نام به سرعت به یاد رمز ارزها می افتند اما واقعیت این است که این فناوری، پایهای قدیمی دارد و بر اساس انتقال اطلاعات شکل گرفته و شفافیت در آن بسیار مهم است. البته تغییر اطلاعات تنها با کسب مجوز امکان پذیر است. کاماچین بر پایه بلاک چین نِم (NEM) نوشته شده است، چون سرعت بالاتر و امکانات بیشتری دارد.
او همچنین درباره امنیت این سیستم خاطرنشان کرد: پس از ثبت اثر و اصالت آن در این سیستم اطلاعاتی همچون نام هنرمند و اثر، ابعاد آن، کد ثبت کاما و لینک تصویر آن بر روی تگی درج شده و آن تگ به اثر الصاق میشود که به محض جدا شدن مخدوش میشوند. به این منظور از تگهای شرکتان اف سیای (NFCe) استفاده میشوند که همانند هولوگرام عمل میکنند و از مقاومت بالایی برخوردار هستند. اطلاعات هر اثر و تگ مربوطه متفاوت است و وقتی به اثر الصاق میشوند فعال هستند و این خاصیت را دارند که کپی نشوند.
فاروق مظلومی، منتقد هنری نیز که در این نشست حضور داشت با اشاره به اهمیت استفاده از این فناوری، گفت: تاکنون دو نوع نقد تکنیکی و حسی در مورد آثار هنری وجود داشته که اکنون نقد فناورانه هم لازم به نظر میرسد.
به ویژه در مورد آثار انتزاعی امکان کپی کردن بسیار زیاد است اما با بررسیهای فناورانه میتوان از آن هم جلوگیری کرد، ضمن اینکه با نقد فناورانه بویژه در ایران که نقد جدی شکل نگرفته زمینه نقدهای جدی را فراهم میآوریم.
موجنیوز