
به نظر میرسد مسئولان بانک مرکزی آمریکا پذیرش بیت کوین را محتملتر از ایجاد یک رمز ارز ملی میدانند. سرپرست صندوق بینالمللی پول، «کریستین لاگارد» چندی پیش اعلام کرد رمز ارزهای ایجادشده توسط بانکهای مرکزی مزایای زیادی دارند. وی معتقد است این گروه خاص از رمز ارز ها میتوانند ضمن افزایش حریم خصوصی شهروندان، ضریب امنیت و دایره شمول خدمات مالی را افزایش دهند و حتی با فقر روزافزون مقابله کنند.
این موضعگیری باعث شد خیلی از اهالی جامعه رمز ارز ها خوشحال شوند و به این نتیجه برسند که در نهایت مؤسسات و بانکهای مرکزی قدیمی تصمیم گرفتهاند به سمت این پدیده جدید حرکت کنند.
موضع بانک مرکزی آمریکا در قبال رمز ارز ملی
«کوین والش» که قبلاً کاندیدای تصدی مدیریت بانک مرکزی آمریکا موسوم به فدرال ریزرو (Federal Reserve) بود گفته بود اگر به این سمت برسد منابع لازم برای تعریف این پروژه را فراهم میکند. او در پاسخ به چرایی حمایتش به تکرار سخنان خانم لاگارد با مضمون افزایش شفافیت، امنیت، حریم خصوصی و کاهش فقر در جامعه بسنده کرده بود.
اما در واقعیت بررسی ویژگیهای یک رمز ارز ملی که توسط بانک مرکزی یک کشور ایجادشده باشد نشان میدهد که عملاً بانکهای مرکزی و یا دولتها علاقهمند به شفافیت و سایر ویژگیهای رمز ارز ها نیستند!
فعلاً رمز ارز ملی نمیخواهیم
صندوق بینالمللی پول اگرچه در طی چند ماه گذشته از انتشار و توسعه رمز ارزهای ملی توسط بانکهای مرکزی دفاع میکند، اما نگاهی به تاریخچه این سازمان نشان میدهد چندان هم مدافع رمز ارز ها نیست. اصلاً شهرت این نهاد مالی به اعطای وام به کشورهای تنگدست با نرخ بهرههای سنگین برمیگردد. حالا چرا این موسسه باید از فناوری حمایت کند که امکان بازپسگیری وامها با این بهرههای سنگین را از بین میبرد!؟
از سوی دیگر پژوهشگران این عرصه معتقدند چیزی که بانکهای مرکزی تحت عنوان رمز ارز ایجاد میکنند شباهت چندانی به رمز ارزی مثل بیت کوین ندارد.
دقیقاً زمانی که یک بانک مرکزی را به شبکه بلاک چین اضافه کنید و این شبکه را به حالت خصوصی دربیاورید، دیگر چیزی از آن رمز ارز غیرمتمرکز اولیه باقی نخواهد ماند.
پس رمز ارز ملی مثل بیت کوین و حتی مثل اتریوم نیست. بانک مرکزی آمریکا و هر بانک مرکزی دیگری میخواهد همچنان بر معاملات نظارت داشته باشد. هنوز کنترلکننده سیاستهای پولی و مالی باشد. اما بعضیها معتقدند رمز ارز ملی تولیدشده توسط بانکهای مرکزی نه کاملاً غیرمتمرکز هستند و نه کاملاً متمرکز و با این حال باز هم میتوانند مفید باشند.
پیتر تاد یکی از همین افراد است که در توییتی نوشته:
احتمالاً پیادهسازی عناصر مبتنی بر بلاک چین در سیستمهای متمرکز خیلی انتقاد برانگیز هستند چون راهکارهایی بی معنی به نظر میرسند اما حقیقت جای دیگری بین این تضاد است.