
اتریوم چندین سال است که همسایه دیواربهدیوار بیتکوین شده و توسعهدهندگان آن تلاش میکنند با قابلیت قراردادهای هوشمند حرف جدیدی در دنیای بلاکچین بزنند.
اکنون بعد از گذشت تقریباً سه سال از شکلگیری اتریوم، ما در آستانه ورود به آخرین فاز نقشه راه این پروژه بلاکچینی هستیم.
زمانی که ویتالیک بوترین ایده اولیه اتریوم را مطرح کرد، 4 مرحله نمادین را هم برای رشد آن پیشنهاد داد که عبارتاند از:
• جبهه آغازین (Frontier)
• خانه پدری (Homestead)
• متروپلیس (Metropolis)
• آرامش (Serenity)
ما اکنون در مرحله سوم یعنی متروپلیس قرار داریم. متروپلیس از دو فاز تشکیلشده بود که به نام دو پایتخت روم غربی و روم شرقی یعنی قسطنطنیه و بیزانس نامگذاری شدهاند.
در بلوک شماره 7280000 از شبکه اتریوم بهروزرسانی یا فورک قسطنطنیه انجام شد و باعث ارتقای ورژن نرمافزار اتریوم به نسخه 5.3 گردید.
درنهایت آخرین مقصد از نقشه راه اتریوم که همان آرامش است آغازگر عصری است که آن را نسل دوم اتریوم نامیدهاند.
نسل دوم اتریوم به معنی حل مشکلات و کاستیهای فعلی این بلاک چین عمومی است. مسائلی مثل مقیاسپذیری، امنیت، ماینینگ کند و مصرف بالای انرژی باید حل شوند تا اتریوم و کاربرانش بتوانند به آرامش برسند.
آنچه در ادامه میخوانید نگاهی به راهکارهایی است که توسعهدهندگان قبل از رسیدن به مرحله آرامش بر روی آن کار میکنند تا بتوانند چالشهای مطرحشده را حل کنند.
اثبات سهم
ویتالیک بوترین، بنیانگذار اتریوم خودش به این موضوع اعتراف کرده که اکنون ماینینگ اتریوم میتواند بهاندازه کشور ایسلند انرژی مصرف کند.
از همین رو، وی از تمام توسعهدهندگان این بلاکچین خواسته است که بر روی مهاجرت از الگوریتم اجماع اثبات کار به اثبات سهم متمرکز شوند.
نتیجه این کوچ نهچندان اجباری، مصرف کمتر انرژی در فرایند تأیید یا ماینینگ تراکنشها و افزایش مزیت رقابتی برای برند این بلاکچین است.
شاردینگ
یکی از ویژگیهای انقلابی نسل دوم اتریوم است که در بستر یک زنجیره جانبی از بلاکچین اتریوم اجرا خواهد شد.
با استفاده از تکنیک شاردینگ (Sharding) اعضای شبکه بلاکچین در قالب گرههای مستقل گروهبندی خواهند شد که به آنها شارد گفته میشود.
این تقسیمبندی باعث میشود تا اعضای درون هر شارد بار کاری سبکتری برای پردازش تراکنشها در شبکه بلاکچین داشته باشند. شاردینگ باعث میشود تا میزان تراکنش در ثانیه اتریوم از 15 به هزار و حتی بیشتر برسد.
امنیت
شاید هکرها هنوز بتوانند به نسل اول بلاک چین اتریوم حمله کنند اما حمله به نسل دوم دهها برابر سختتر خواهد بود.
نسل دوم اتریوم از یک استخر تأیید برای تراکنشها استفاده میکند که عدم تمرکز در این شبکه را افزایش و احتمال حمله سایبری به آن را کاهش میدهد.
از سوی دیگر اگر برخی از اعضای نسل دوم این رمز ارز بخواهند رفتارهای فریبکارانه از خودشان نشان دهند بهشدت با آنها برخورد میشود و تمام سهم آنها در شبکه حذف خواهد شد.
کمی بعدتر از قسطنطنیه
بعد از فورک قسطنطنیه که در فوریه 2019 اتفاق افتاد نوبت به کسپر و الگوریتم ترکیبی اثبات سهم/کار خواهد رسید و سپس زنجیره جانبی فعال خواهد شد که شاردینگ ویژگی اصلی آن است.
بعد از اجرای موفقیتآمیز همه این بهروزرسانیها و فورکها اتریوم در مرحله آرامش قرار میگیرد و نسل دوم این بلاکچین کارش را آغاز میکند.
در آرامش اتریوم، یک بلاک چین کاملاً جدید که البته با بلاک چین نسل اول این رمزارز منطبق است فعال خواهد شد که در آن الگوریتم اجماع اثبات سهم است، برای افزایش سرعت پردازش از شاردینگ استفاده شده و ملاحظات امنیتی در آن جدیتر گرفتهشده است.
همه اینها در کنار هم باعث تولید و توسعه اپلیکیشنهای غیرمتمرکز بهتری خواهد شد و اتریوم هم میتواند با سودآوری بیشتر در بازار رمز ارز ها افراد بیشتری را به سمت خودش جلب کند.
Bitcoinnews