
ممکن است چین در حال راهاندازی یک پول رایج به عنوان ارز دیجیتال باشد، اما به احتمال زیاد، ارز PBoC، تنها در سطح، شبیه رمز ارز خواهد بود و احتمالاً از فناوری بلاک چین استفاده نخواهد کرد.
در گزارش هفته گذشته مطرح شد که چین چگونه در حال راهاندازی CBDC، ارز دیجیتال خود، پس از پنج سال کار کردن روی آن است. با این وجود، پس از تجزیه و تحلیل بیش از 50 نرمافزار انحصاری توسط بانک پیپل چین، مشخص شد که تنها الگوی این ارز دیجیتال به عنوان رمز ارز ارائه خواهد شد.
مو چانگچون، معاون رییس بخش پرداخت و تسویه حساب بانک پیپل چین گفت: «این رمز ارز باید به دو لایه تقسیم شود؛ به طوری که بانک پیپل در رأس آن و بانکهای تجاری در ردیف بعدی قرار بگیرند تا با اندازه اقتصاد و جمعیت کشور در تناسب باشد. وجود یک سیستم عامل دو لایه به پیشگیری از خطر تمرکز بیش از اندازه کمک میکند اما به نظر میرسد که به طور کامل غیرمتمرکز نخواهد بود.»
پس از اعلام چانگچون، نمایندگان PBoC، در تاریخ دوم آگوست، روند ایجاد ارز دیجیتال دولتی را تسریع بخشیدند. ظاهراً، این ارز جدید از تحریمهای ایالات متحده آمریکا عبور خواهد کرد و باید بتواند سرمایهگذاری را در کشور گسترش دهد.
با این وجود، چانگچون به یک نکته اشاره کرد که به نظر میرسد کسی به آن توجه کرده باشد. آن نکته این است که «این سیستم صدور دو لایه» میتواند مطالبات عمومی برای داراییهای رمز ارزی را محدود و ارز مستقل کشور را تقویت کند.
چانگچون توضیح نداده که چگونه یک کاربر مشترک با چنین مکانیسم پیشنهادی تعامل خواهد کرد یا CBDC در چه محدودهای از فناوری دفتر کل توزیع شده استفاده میکند. همچنین مشخص نیست که بانک مرکزی دقیقاً چه زمانی آن را بررسی و به طور رسمی راهاندازی میکند، چه زمانی اتفاق میافتد و آیا استفاده از آن برای شهروندان چینی داوطلبانه یا اجباری خواهد بود.
آزمایشگاه تحقیقاتی ارز دیجیتال PBoC، از تابستان 2017 با هدایت یائو کوآین که بعداً این سمت را ترک کرد، کار خود را آغاز نمود.
20 نرمافزار از بیش از 50 نرمافزار انحصاری که همه آنها یا اختراع یائو بودند یا او در اختراع آنها نقش داشت، روی طراحی مشخصات فنی والت به اصطلاح ارز دیجیتال تمرکز داشتند.
هدف ساخت کیف پول برای ذخیره کردن یوانهای دیجیتالی است. گرچه طبق برنامه انحصاری، این والت تنها باید به عنوان یک دارایی در حساب بانکی نگهداری شود. به نظر میرسد این رویکرد مشابه روش بیت کوین به عنوان یک سیستم تراکنش بدون واسطه است، جایی که کاربران دارای کلیدهای خصوصی برای کنترل دارایی هستند.
گرچه یک سؤال وجود دارد که سیستم ارز دیجیتال PBoC’s تا چه اندازهای ممکن است ویژگیهای بلاک چین را شامل شود.
برخی اسناد نشان میدهند که بانک مرکزی چین زمانی در حال بررسی ایده استفاده از یک شبکه توزیع شده برای مدیریت گرهها در زمینه شناسایی تراکنشها بوده است، چوانگچون افزود که این استراتژی طی سالها کاملاً تغییر کرده است.
او گفت: «از آنجایی که ما برای جایگزینی M0 از پول رایج دیجیتالی استفاده میکنیم، برای دستیابی به سطح خردهفروشی، اولین مسئلهای که نمیتوانیم از آن عبور کنیم، تقاضا برای تراکنش با حجم بالاست.»
برای نمونه او به خرید در تعطیلات اشاره کرد و قصد داشت نشان بدهد چگونه بلاک چین برای پذیرش انبوه مناسب نیست: «شبکه پرداخت ما در فروش سال گذشته روز مجردها در اوج خود 92.771 تراکنش در ثانیه انجام داد. در مقابل، بیت کوین و اتریوم به ترتیب هفت و 10 تا 20 تراکنش در ثانیه انجام میدهند. لیبرا فیسبوک بر اساس مقاله سفید خود که اخیراً منتشر کرد، 1000 تراکنش در ثانیه انجام میدهد. برای کشوری به بزرگی چین، دستیابی به مقیاس بالا تنها با تکیه بر بلاک چین غیرممکن است؛ بنابراین، تصمیم گرفتیم که به لحاظ فناوری بیطرف باقی بمانیم و لزوماً به مسیر ثابت فناوری تکیه نمیکنیم.»
چانگچون در پایان نتیجه گرفت، با وجود اینکه داراییهای رمز ارزی دارای ماهیت طبیعی غیرمتمرکز بودن هستند، ارز دیجیتال PBoC، تحت سیستم دو لایه، باید در کنار یک مدل مدیریتی متمرکز باقی میماند.
Coin Speaker