
اقتصاددان ارشد بانک هلندی ING پیشبینی کرده اکثر بانکهای مرکزی جهان ظرف دو تا سه سال آینده از رمز ارز های توسعه داده شده توسط خودشان رونمایی خواهند کرد.
«مارک کلیفمایت» در ویدیویی که توسط این بانک هلندی منتشر شده گفت طرحی که فیسبوک تحت عنوان لیبرا شروع کرده فشار زیادی را به بانکهای مرکزی آورده است.
از همین رو این بانکها تصمیم گرفتند همزمان با پروژه جاهطلبانه فیسبوک، از رمز ارزهای دولتی/ملی رونمایی کنند. وی معتقد است: «من فکر میکنم ما هم اکنون این حس اضطراری بودن را در میان قانونگذاران شاهد هستیم».
کلیفمایت همچنین ضمن تاکید بر مزایای رمز ارزها برای بانکهای مرکزی از جمله جایگزینی پولهای رایج بیان کرد این بانکها با این ابتکار جدید میتوانند نرخ بهره بانکی را بیش از پیش کاهش دهند.
این اقتصاددان توسعه رمز ارزهای ملی/دولتی توسط بانکهای مرکزی را به عنوان راهی برای شروع فعالیتهای اقتصادی متنوعتر میداند و در این میان رمز ارز پایدار لیبرا با ادعای ارائه خدمات بانکی برای افراد محروم از این خدمات بانکها را بیشتر به این سمت میبرد.
با این حال بر اساس گزارشهای قبلی آی آر بلاک چین اتحادیه اروپا به رهبری فرانسه تلاش میکند تا یک ارز دیجیتال موسوم به «یورو کوین» را برای مقابله با تهدیدات لیبرا ارائه دهد.
وزیر دارایی فرانسه دراینباره گفته است عدم شفافیت قانونگذاری درباره رمز ارزها و مشکلات مربوط به حریم خصوصی در لیبرا باعث میشود تا با تردید به آن نگریسته شود.
حتی بانک مرکزی چین از چندی پیش از توسعه سریع «یوآن دیجیتال» خبر داد که میتواند نیازهای اقتصادی این کشور را بدون وابستگی به لیبرا حل کند.
علاوه بر چین و فرانسه، کشورهای دیگری مثل ایران، روسیه، ونزوئلا، امارات و… در مقاطع زمانی مختلف از تمایل خود برای ایجاد رمز ارزهای ملی/دولتی توسط بانکهای مرکزی این کشورها خبر دادهاند.
Coindesk