
اداره بنادر ابوظبی مشترکاً با یکی از بنادر بلژیک از یک بستر بلاک چینی (Blockchain) آزمایشی باهدف تسهیل تجارت جهانی استفاده میکنند.
مجری این طرح آزمایشی شرکت عربی Maqta Gateway است و قرار است از بلاک چین Silsal برای مدیریت این همکاری استراتژیک تجاری بین امارت متحده عربی و بلژیک استفاده شود.
این بلاک چین ناکارآمدی های موجود در صنعت حمل ونقل مخصوصاً از نوع دریایی آن را کاهش میدهد و بین صادر و واردکنندگان ارتباط خوبی برقرار میکند.
بر اساس خبری که درباره این همکاری منتشرشده این طرح آزمایشی درواقع ارسال و دریافت مدارک بین بنادر این دو کشور را بسیار آسان تر از گذشته میکند و این اتفاق فقط در صورتی امکان پذیر میشود که زنجیره تأمین در حمل ونقل بین بنادر این کشورها شفاف باشد.
محمد جمعه ال شمیسی، مدیرعامل بندرهای ابوظبی درباره این طرح آزمایشی که تا پایان 2018 ادامه خواهد داشت میگوید:
این یک لحظه بسیار مهم نه فقط برای امارات بلکه برای کل جهان است. این همکاری مشترک میتواند تجارت در دریاها را سریع تر، پایدارتر و امن تر کند.
وقتی کشتی های جهان در بنادر بلاک چینی پهلو میگیرند
سابقه استفاده از این فناوری در عرصه حمل ونقل دریایی و لجیستیک محدود به امارات نمیشود. شرکت های مختلفی ازجمله بنیاد Hyperledger، آی بی ام، فدکس و اکسنچر (Accenture) هرکدام مشغول توسعه راهکارهای مختلفی در این زمینه هستند.
علاوه بر این ها استارتآپ های متعددی در زمینه حمل ونقل دریایی کار میکنند. مثلاً سوکو (SUKU) که اکنون توسط کارمندان سابق دلوییت اداره میشود، پلتفرمیبا تمرکز بر زنجیره تأمین را راه اندازی کرده که بر پایه اتریوم و کارم (Quorum) کار میکند.
همچنین طیف وسیعی از مدیران حمل ونقل دریایی که در بنادر فعال هستند نسبت به فناوری بلاک چین ابراز علاقه کرده اند.
در واقع یک تحقیق اقیانوسی! از میان کارمندان بنادر دنیا نشان میدهد که بیشتر از 53 درصد از 130 نفر موردبررسی تمایل داشته اند که از فناوری بلاک چین برای بهبود امور مربوط به بنادر ازجمله زنجیره تأمین، لاجیستیک و ترخیص کالا استفاده کنند.
درواقع سخن اشتباهی نیست اگر بگوییم این فناوری همچون طوفانی است که امواج سهمگین آن به همه بندرهای جهان رسیده است.