
پلتفرمهای دیجیتالی متمرکز و شبکههای اجتماعی به دلیل دسترسی به اطلاعات شخصی کاربر، همواره تحت فشار قرار داشتهاند. این پلتفرمها همچنین به دلیل سانسور اطلاعات نیز زیر ذرهبین قرار دارند، ازاینرو، کاربران به سمت پذیرش شبکههای غیرمتمرکز مبتنی بر بلاکچین روی آوردهاند.
در حال حاضر جنگ اطلاعات در اینترنت به راه افتاده است و سایتهای شبکههای اجتماعی به این نزاع وارد شدهاند. کاربران بهطور مداوم برای به دست آوردن آزادی بیان تلاش میکنند، درحالیکه سیاستهای اجرایی پلتفرمهای شبکههای اجتماعی و شرکتهای فناوری، برخلاف این عقاید است. انتشار روایتهای فردی در شبکههای اجتماعی مسدود شده و این ترس وجود دارد که حقایق وابسته به ایدئولوژیها چیره شوند و هر ایده دیگری برخلاف آن محکوم به خروج از این شبکهها باشد.
یوتیوب، توییتر، فیسبوک، گوگلپلی و اپل برخی از این شبکههای اجتماعی هستند؛ شرکتهای فناوری که با رسواییهای سانسور اطلاعات نیز مواجه بودهاند. یک نمونه از این سانسورها، الکس جونز است که حسابهای کاربریاش در تمام این پلتفرمها به دلیل نظرات جنجالبرانگیزش مسدود شد.
شیب لغزنده سانسور
ردیابی سانسور اطلاعات کار دشواری است، و هنگامی که آغاز میشود، نمیتوان گفت که تا کجا پیش خواهد رفت. این نگرانی بهویژه زمانی اتفاق میافتد که شبکههای اجتماعی مانند توییتر که با توجه به سیاستهای آزادی بیان به محبوبیت رسیدهاند، با تغییر این سیاستها، شروع به استفاده از تاکتیکهای سانسور میکنند.
اینترنت و شبکههای اجتماعی به نوبه خود به سمت مسدود کردن موضعگیریهای فردی که تندرو تلقی میشوند، رفتهاند. برای نمونه، فیسبوک 15 هزار ناظر دارد که وظیفهشان مانیتور کردن فعالیتها در این شبکه اجتماعی است تا اطمینان حاصل کند، محتواهایی که توسط کاربران ارسال میشوند به آنچه این سایت بهعنوان یک سخن قابل قبول تلقی میکند، پایبند است.
شبکههای مبتنی بر بلاکچین بهعنوان جایگزین
تعداد افرادی که به دنبال جایگزینهای غیرمتمرکز برای شبکههای اجتماعی سنتی هستند، رو به افزایش است. شرکتهای موافق رمز ارز و مخالف سانسور به این بازار وارد شدهاند و مردم به این گزینهها فکر میکنند، چراکه آزادی بیان را ارتقا میدهند. شرکتهایی مانند گب، وراسیتی و بیتچوت (Bitchute) اقداماتی را انجام دادهاند که برای مشتاقان آزادی بیان قابل توجه است.
شرکت وراسیتی سرویسهای ویدیویی مشابه یوتیوب اما بدون محدودیتهای آن ارائه میدهد. این سایتها همچنین به تولیدکننده محتوا اجازه میدهند که با محتوایشان از طریق داراییهای دیجیتالی کسب درآمد کنند، بهاینترتیب آنها را به تجارت آنلاین رمرز ارزها ترغیب میکنند. در این میان، سایتهای ویدئویی مبتنی بر رمز ارز جایگزینهای مناسب برای ویدئو بلاگرها هستند، که با مدل درآمدزایی تبلیغاتی یوتیوب متفاوت است.
علاوه بر وراسیتی، پلتفرمهای مبتنی بر رمز ارز بسیاری خدمات مشابهی را به اینفلوئنسرهایی ارائه میدهند که از یوتیوب بیرون رانده شدهاند. بیتچوت پلتفرم ویدئویی است که از فناوری بدون واسطه تورنت برای قرار دادن بیت کوین و بیت تورنت در موقعیتهایی که هستند، استفاده میکند.
دیتوب (DTube)، یکی دیگر از پلتفرمهای مبتنی بر رمز ارز که از طبیعت سانسور ناپذیر فناوری بلاکچین استفاده میکند. دارندگان بیت کوین کش به سینماکَش (Cinema.Cash) دسترسی دارند؛ یک پلتفرم ویدئویی که به تولیدکنندگان محتوا اجازه پرداخت با BCH را میدهد، درحالیکه استانداردهای مخالف سانسور را نیز دنبال میکند. بهترین پلتفرمهای صرافی رمز ارزها نیز میتوانند زمانی که تعداد کاربران رمز ارزها بیشتر میشود، از این مورد بهرهمند شوند.
سلطه یوتیوب
بههرحال یوتیوب هنوز عنوان برترین پلتفرم محتوای ویدئویی در جهان را دارد و بیرون راندن آن از این جایگاه کار آسانی نخواهد بود. پلتفرمهای غیرمتمرکز هنوز راه طولانی برای سلطه بر پلتفرمهای ویدئویی متمرکز در پیش دارند. اما هرچقدر که افراد بیشتری به دنبال آزادی بیان باشند، پلتفرمهای ویدئویی غیرمتمرکز میتوانند آینده را شکل بدهند.
insidebitcoins