
در حالی که سه ماهه سوم سال میلادی به پایان خود نزدیک میشود، رکود اقتصادی در اقتصادهای پیشرو جهان احساس میشود. این رکود که در کشورهای توسعهیافته مانند ایالات متحده آمریکا و انگلیس قابل توجه است، اما به ویژه در کشورهای نوظهور مانند چین، هند و برزیل بیشتر دیده میشود.
در حالی که اقتصاد سنتی در این کشورها در سال گذشته به طور قابل توجهی با رکود مواجه بوده است، اما بیت کوین و بسیاری دیگر از رمز ارزها خلاف آن را تجربه کردهاند. بازار رمز ارزها پس از یک دوره افت که بیش از یک سال به طول انجامید، بار دیگر نوید دهنده اتفاقات مثبت است.
سال بزرگ رمز ارزها
تنها در سال 2019، بیت کوین حداکثر 262 درصد نسبت به پایینترین قیمت خود در اوایل سال جاری، رشد داشته است. در سوی دیگر، بورس سهام در ایالات متحده آمریکا سقوط کرده و برای اولین بار در یک دهه رکورد آن درردههای پایین ثبت شد. اقتصاددانان از وقوع یک بحران اقتصادی در انگلیس هراسان هستند، در حالی که کشورهایی مانند چین و هند با چالشهای اقتصادی خود دست و پنجه نرم میکنند.
بیت کوین به عنوان یک دریچه فرار فوقالعاده برای سرمایهگذاران بوده تا سرمایه خود را در آن قرار دهند و از آن به عنوان دارایی که ضررها را پوشش میدهد، استفاده کنند. اقتصاددانان تصور میکنند به همین دلیل است که با وجود رکود اقتصادی غالب در جهان، ارزش بیت کوین افزایش یافته است. افزون بر این، برخی تحلیلگران پیشبینی میکنند رشد مداوم بازار رمز ارزها، میتواند قیمت بیت کوین را به بیش از 14 هزار دلار افزایش دهد.
برای این اتفاق، بانکهای مرکزی در سرتاسر جهان احتمالا نیاز به کاهش نرخ بهره، بستههای انگیزشی و کاهش اثرگذاری کلی رکود جهانی دارند. این اقدام میتواند سرمایهگذاران را به افزایش داراییهایی مانند طلا و دیگر فلزات گرانبها در کنار داراییهای پرریسکتر مانند رمز ارزها از جمله بیت کوین ترغیب کند.
آیا کاهش نرخ به طور مستقیم بر قیمت بیت کوین اثرگذار است؟
ارتباط میان کاهش نرخ در ایالات متحده آمریکا و افزایش قیمت بیت کوین در وهله اول بر مبنای مشاهدات عکسالعملهای مشابه بازار در گذشته است. به تازگی و در ماه جولای، صندوق ذخیره فدرال نرخ بهره را برای اولین بار در 11 سال گذشته کاهش داد.
طی مدت مشابه، قیمت بیت کوین 12 درصد در مقابل دلار آمریکا افزایش یافت. بر همین اساس، کاهش نرخ مالیات 12 درصدی باز هم میتواند ارزش بیت کوین را تا پیش از پایان امسال به 14 هزار دلار برساند.
با وجود اینکه واکنش بازار در ماه جولای نمیتواند به عنوان یک معیار مطلق برای پیشبینی آینده در نظر گرفته شود، اما همچنان میتواند یک راهنمای ناهموار از اتفاقاتی باشد که رخ میدهند. جنگ تجاری میان ایالات متحده آمریکا و چین میتواند برای تحریک آینده اقتصادی رمز ارزها موثر باشد و قیمت بیت کوین را در کوتاه مدت و میانمدت تحت تاثیر قرار دهد.
با این حال، اینکه آیا بازار رمز ارزها میتواند با توجه به نوسانات ذاتی آن چنین افزایش قیمتی را حفظ کند، باید منتظر ماند و دید.
Beincrypto