
سعید خوشبخت در مقام کارشناس رمز ارزها معتقد است بیت کوین میتواند مشکلات ارزی دانشجویان و بیماران را به خوبی حل کند.
به گزارش آی آر بلاک چین به نقل از خبرگزاری تسنیم، سعید خوشبخت و نیما امیرشکاری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران پویا بیان کردند دو مزیت اصلی بیت کوین انتشار غیرمتمرکز و دیگری ناشناس بودن معاملهگران است.
سعید خوشبخت در پاسخ به این پرسش که آیا می توان از بیت کوین در معاملات کلان نفت، گندم یا فولاد استفاده کرد گفت بیت کوین نوسان قیمت دارد و معاملات این رمز ارز هنوز در قیاس با تولید ناخالص داخلی کشورها محدود و کوچک است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: «اگر بخواهیم ما با مبالغ وسیع، تجارت خارجی با بیت کوین داشته باشیم اولا امکانپذیر نیست و ثانیا به نوعی لو دادن خودمان است.»
در ادامه پرسش دیگری با این مضمون مطرح شد که آیا آمریکا میتواند بیت کوین های متعلق به ایرانیها را بلوکه کند؟ آقای خوشبخت معتقد بود دولت آمریکا به این دلیل توانسته دارایی های بیت کوین برخی از ایرانیان را ضبط کند که آنها در صرافیهای بینالمللی حساب داشتهاند.
در ادامه پاسخ به این سوال وی بار دیگر بر روی این نکته تاکید داشت که حتی با استفاده از قابلیت قراردادهای هوشمند در بلاک چین نیز نمیتوان تحریمها را دور زد چون اساسا طرفین قرارداد باید کاملا شفاف و شناخته شده باشند و وقتی ایران یک طرف قرارداد باشد سایر کشورها از تحریمها پیروی خواهند کرد.
او در بخش دیگری از این گفتگو به جایگزین ایرانی سوییفت با استفاده از بلاک چین اشاره کرد و گفت: «افراد مدعی این طرح خبر نداشتند که اگر هر نوع پیامرسان و یا سوییفت بانکی جایگزین راهاندازی شود هیچ اتفاق خاصی در دور زدن تحریمها نمیافتد چرا که سوییفت بانکی در حقیقت ماهیت یک پیامرسان مثل تلگرام را دارد و آنچه اهمیت دارد رضایت دو کشور در معامله با یکدیگر و سپس روش انتقال پول است.»
وی در نهایت به قابلیتهای خوب این رمزارز برای انتقال پول به دانشجویان ایرانی در حال تحصیل در خارج از ایران و بیماران ایرانی در خارج کشور اشاره کرد و گفت چون اینها مبالغ اندکی هستند این کار به راحتی قابل انجام است و صرافیها به مبلغ آن شک نمیکنند.
اما نیما امیرشکاری که مهمان دیگر این گفتگو در خبرگزاری تسنیم بود در پاسخ به پرسش رونق بیت کوین و نظارت بر آن در ایران چه مقدماتی را لازم دارد گفت: «مهمترین پیشنیاز در این مورد به رسمیت شناختن صرافیهای دیجیتال در داخل است. توسط این صرافیها میتوانیم به خوبی بر صاحبان بیت کوین نظارت کنیم…اما متأسفانه هم قوانین و هم ساختارهای کهنه و امنیتی در کشور جاری است که اجازه نمیدهد فضای مناسبی را برای رشد ارزهای دیجیتال ایجاد کند.»
سوالی دیگری که از امیرشکاری پرسیده شد درباره قابلیت رمز ارزها به عنوان اوراق مشارکت و صکوک بود. او ضمن اشاره به اینکه در شهر ابوظبی از بیت کوین به عنوان صکوک اسلامی استفاده شده است در پاسخ به این سوال اعلام کرد: «ارزهای دیجیتال ابزارهای جدیدی هستند که حالتی بین اوراق قرضه و پول دارند. به نوعی بیت کوین میتواند اوراق قرضهای باشد که هر روزه قیمتگذاری و خرید و فروش شود اما اوراق قرضهای که تاریخ پرداخت سودشان بلندمدت است و به این سادگی نقدشوندگی ندارند.»
اما سعید خوشبخت در بخش دیگری از این گفتگو گفت علت اینکه بیت کوین در ایران مثل سایر کشورها رایج نشده است امنیتی شدن مسئله پول و ارز از سال گذشته است.
وی با اشاره به اینکه 28 ارگان در ایران صاحبنظر در بیت کوین هستند ادامه داد: «به نظر شما الان چند ارگان در داخل هستند که بیت کوین استخراج میکنند؟ … باید بپذیریم که اگر بیت کوین شفاف شود ممکن است به ضرر عدهای تمام شود.»
در پایان سعید خوشبخت درباره مسائل شرعی مربوط به بیتکوین هم گفت بعضی از علما نظر منفی نسبت به این رمز ارز داشتهاند که دلیل آن ارائه نظرات غلط درباره این رمز ارز به آنها توسط افراد ناآگاه است.
tasnim