
پژوهشگران یکی از دانشگاه های چین یک پلتفرم غیرمتمرکز مبتنی بر بلاک چین برای تبادل انرژی مازاد ساختند.
یک پروانه ثبت اختراع از دانشگاه فودان چین که به تازگی منتشرشده نشان میدهد که پژوهشگران این دانشگاه طرح ایجاد یک پلتفرم غیرمتمرکز را مطرح کرده اند.
در این پلتفرم که عملکردی شبیه به صرافی های رمز ارز ی دارد، هر شهروند چینی به عنوان یک گره در شبکه شناخته میشود که میتوانند مازاد انرژی تولیدشده را از همدیگر بخرند یا بفروشند.
در این شبکه هرکدام از اعضا میتوانند درخواست خرید یا فروش را ارسال کنند و بعد قراردادهای هوشمند درخواست ها را بر اساس داده هایی مثل حجم انرژی یا قیمت آن منطبق میکنند و درنهایت تراکنش ها انجام میشوند.
این تلاش در واقع عکس العملی در مقابل حجم روزافزون انرژی های تجدید پذیر است که هر روز در چین توسط خانه ها تولید میشود و اغلب بیشتر از میزان موردنیاز برای مصرف است.
پژوهشگران دانشگاه فودان در همین رابطه معتقدند:
صاحب خانه ها هیچ راهکاری برای استفاده از این انرژی مازاد ندارند و در نتیجه تمام آن هدر میرود.
در بخش دیگری از این پروانه ثبت اختراع برای پلتفرم تبادل انرژی آمده است که یک ارز دیجیتال برای سهولت انجام تراکنش ها در شبکه طراحی شده و در اختیار خریداران و فروشندگان قرار خواهد گرفت.
با اینکه به طور دقیق مشخص نیست از کدام شبکه های بلاک چین برای پیاده سازی این پلتفرم تبادل استفاده خواهد شد اما اظهارات پژوهشگران دانشگاه فودان نشان میدهد که میزبان اصلی این محصول بلاک چینی، هایپرلجر از IBM و بلاک چین اتریوم است که امکان مبادله و اشتراک گذاری انرژی مازاد در شبکه را به آسانی فراهم میکند.