
هیئت نمایندگانی از مسئولان ارشد چین این هفته به استرالیا میروند تا درباره جایگاه فناوری بلاک چین در صنعت و آینده آن رایزنی کنند.
این هیئت نمایندگی از مسئولان شرکت های برجسته چینی در حوزه فینتک مثل Ant Financial، WeBank، JD.com و … تشکیل شده است. سرپرستی این گروه را مینگ لی، مدیر یک موسسه تدوین استاندارد در چین برعهده گرفته است.
وی قبل تر از طرف وزارتخانه های صنعت و فناوری اطلاعات چین مسئولیت تدوین استانداردهای صنعتی برای فناوری بلاک چین شده است.
دلیل اصلی این سفر میزبانی استرالیا از اولین برنامه تدوین استانداردهای صنعتی برای این فناوری است که ماه آینده برگزار میشود. در واقع دولتمردان چینی میخواهند از دانش همتایان استرالیایی برای ورود به حوزه استانداردها استفاده کنند.
این گروه اعزامیاز چین علاوه بر بحث تدوین استانداردها، پیامیبه جهان مخابره میکنند به این مضمون که چین با تمام قوا میخواهد وارد فناوری بلاک چین شود.
چین علاقه مند به بلاک چین و بی تفاوت به بیت کوین است
همین طور که شرکت های چینی به صورت فعالانه خودشان را علاقه مند به این فناوری نشان میدهند اما دولت چین بدون هرگونه اغماضی تنفرش را نسبت به رمز ارز ها نشان داده است.
چین که زمانی خانه اول بازارهای رمز ارز ی بود امروز با قوانینی مثل ممنوعیت ICO ها و صرافی ها جایگاه خودش در این زمینه را ازدست داده است.
دراین بین مدیر بانک خلق چین درباره رمز ارز ها میگوید که آن ها غیرقابل اجتناب هستند اما از مسیر سودمندی خارج شده اند و امنیت کافی برای جابجایی و انتقال سریع پول را ندارند.
بعدازاین صحبت ها رسانه های چینی اعلام کردند توسعه یک ارز دیجیتال که زیر نظر دولت چین باشد میتواند پول کاغذی رایج را تثبیت کند و سیستم مالی کشور را تقویت کند. از همین رو موسسه پژوهشی ارزهای دیجیتال که تحت نظارت بانک خلق چین فعالیت میکند از تابستان امسال کارش را با تحقیق درباره توسعه ارزهای دیجیتال بر پایه بلاک چین آغاز کرد.
همین نگاه تبعیض آمیز دولت چین باعث شده تا امروز بیشتر از 150 شرکت بلاک چینی در این کشور شکل بگیرد. کنایه ای که میتواند به معنی کپی سازی چینی ها از فناوری های برجسته و بعد برهم زدن کارکردهای اصلی آن فناوری به نفع خودشان باشد.