
دو شرکت اروپایی تأمین کننده انرژی، یک پلتفرم تجاری در زمینه زنجیره تأمین انرژی را در بستر بلاک چین را به آزمایش گذاشتند. شرکت ایتالیایی برق و گاز انل(Enel) با همکاری یک شرکت آلمانی و شرکت فناوری اطلاعات پونتون(Ponton) این پلتفرم آزمایشی را مدیریت میکنند.
شرکت های بزرگ انرژی اروپا تنها شرکت هایی نیستند که بر روی بلاک چین (Blockchain) در زنجیره تأمین انرژی شرط بندی کرده اند. از ژاپن خبر میرسد شرکت برق توکیو در حال تحقیق بر روی غیرمتمرکز کردن اداره نیروگاه های برق هسته ای این کشور با کمک بلاک چین است.
ژاپن یکی از استفاده کنندگان عمده از برق هسته ای در دنیاست.
تراژدی اتمیفوکویاما در سال 2011 باعث شده تا این کشور به دنبال راهکارهای غیرمتمرکز برای اداره نیروگاه های هسته ای خود باشد که بر بستر تکنولوژی بلاک چین اجرایی میشود.
هدف از این کار جستجوی تأثیر تجارت بدون واسطه در تسهیل فروش مستقیم شرکت ها است. تحقیق بر این تمرکز دارد که چگونه تکنولوژی بلاک چین با حذف واسطه ها میتواند بر قیمت تمام شده تأثیر بگذارد و شفافیت را به پروسه های زنجیره تأمین اضافه کند. این پلتفرم آزمایشی بخشی از پروژه بزرگ اینرچین (Enerchain) است.
پروژه ای که توسط 30 شرکت بزرگ در صنایع مختلف پشتیبانی میشود. پروژه اینرچین قصد دارد تا همکاری 30 شرکت را که همین حالا نیز یک زنجیره تأمین انرژی و تجارت را تشکیل میدهند، در یک پلتفرم بلاک چینی امتحان کند.
چنین کاری کمک میکند تا پتانسیل های بلاک چین در یک زنجیره تأمین بزرگ به آزمایش گذاشته شود.