
تقریباً از همان روزهای اول که ایده زنجیره بلوک مطرح شد، مشخص بود که میتوان از ساختار آن برای ایجاد یک بازار دانلود اپلیکیشن توزیع شده استفاده کرد.
بازار جهانی در سال های اخیر شاهد افزایش گسترده دانلود برنامه ها یا اپ های موبایلی بوده و هست. پیش بینی ها حاکی از این هستند که درآمد این بازار در انتهای 2017 رقم جدید 77 میلیارد دلار را کسب خواهد کرد.
آمار و ارقام نویددهنده شکل گیری یک صنعت جدید است که به توسعه دهندگان اپ های موبایل تعلق دارد.
آن ها جامعه مصرف کننده را میشناسند، نیازهایش را بررسی میکنند و بعدازاینکه راه حل را تعیین کردند، آن را در قالب کد نویسی شده و کاربرپسند به شکل یک اپلیکیشن ارائه میدهند.
اما این بازار بزرگ چالش هایی هم دارد که ازجمله آن ها بحث توزیع است.
در حال حاضر توسعه دهندگان فقط چند انتخاب محدود برای توزیع اپ ها در اختیاردارند و همان طور که حدس زدید این دو انتخاب گوگل پلی و اپ استور اپل هستند.
این دو غول فناوری اطلاعات باقدرت انحصاری تعیین میکنند که برنامه ها چگونه کد نویسی شوند، تبلیغ شوند یا حتی نگهداری شوند.
از طرفی همه توسعه دهندگان ناچارند 30 درصد از سهم درآمدی از هر اپلیکیشن را به گوگل و اپل بدهند.
اگرچه درآمد بازار برنامه نویسی گاهی اوقات سر به فلک میکشد اما هیچ کسی نمیتواند این را کتمان کند که اگر دلال هایی مثل گوگل پلی و اپ استور و … وجود نداشتند خلاقیت و نوآوری بیشتر میشد و درنتیجه این بازار میتوانست درآمد بیشتری تولید کند.
فناوری زنجیره بلوک و مبارزه با گوگل پلی و اپ استور
تقریباً از همان روزهای اول که ایده زنجیره بلوک مطرح شد، مشخص بود که میتوان از ساختار آن برای ایجاد یک بازار دانلود اپلیکیشن توزیع شده استفاده کرد.
دیوید شابون به عنوان یک معمار داده متبحر، دراین باره معتقد است:
زنجیره بلوک راهکاری است که میتواند ضمن غلبه بر چالش های موجود در توزیع اپلیکیشن ها، به توسعه دهندگان اختیار تام دهد تا اپ های خودشان را بسازند، توزیع کنند و مجبور نباشند تا به نوعی به گوگل و اپل باج بدهند.
این متخصص خوش فکر فقط اهل سخنرانی نیست بلکه خودش وارد عرصه عمل هم شده است.
بازار توزیع شده اسفریس برای اپلیکیشن ها توسط او ایجادشده و هدفش این است که هر چه سریع تر به انتخاب اول دانلود کنندگان تبدیل شود.
مردم این بازار را انتخاب میکنند چون خرید و اجاره اپ ها نسبت به سایر مارکت ها پایین تر است.
دلیل این پایینی قیمت هم این است که قرار نیست به گوگل پلی و اپ استور پورسانت پرداخت شود. همچنین توسعه دهندگان برخی کشورها مثل ایران که توسط گوگل پلی و اپ استور تحریم شده اند هم به استفاده از بازار توزیع شده زنجیره بلوکی اپلیکیشن ها علاقه نشان میدهند.
دیوید شابون که نسبت به آینده این بازار توزیع شده خوش بین است قرار نیست مالک اول و آخر آن باشد.
تمام علاقه مندان میتوانند با مشارکت مالی در توسعه آن، مالکیت آن را بر عهده داشته باشند همان طور که هیچ کسی مالک زنجیره بلوک نیست.