
پروتکل، نظام صرافی و حواله کرد یا رمز ارز ریپل خیلی قبل تر از بیت کوین معرفی شد. رایان فاگر در سال 2004 برای اولین بار از مفهومیبه نام ریپل صحبت کرد.
1- ارز دیجیتال ریپل (Ripple) چیست؟
پروتکل، نظام صرافی و حواله کرد یا رمز ارز ریپل خیلی قبل تر از بیت کوین معرفی شد. رایان فاگر در سال 2004 برای اولین بار از مفهومیبه نام ریپل صحبت کرد.
در آن زمان هدف ریپل ایجاد یک سیستم مالی آنلاین برای افراد حقیقی و حقوقی بود تا بتوانند به خلق پول بپردازند. بعد از ظهور فناوری بلاک چین (بلاک چین)، توسعه دهندگان ریپل تصمیم گرفتند هدف جدیدی را برای خودشان تعریف کنند که عبارت بود از ایجاد امکانی برای مردم با هدف داد و ستد پول و کاهش نگرانی از عدم وجود پول فیزیکی در تراکنش ها. در سال 2012 آزمایشگاه ارز دیجیتال رپپل (Ripple Lab) با تلاش های کریس لارسن و جد مک کالیب تأسیس شد و امروز بیشتر از 200 نفر در ساز و کار ریپل فعالیت میکنند.
2- ریپل چه کاربردهایی دارد؟
اگر ریپل را به عنوان یک ارز دیجیتال فرض کنید میتوان گفت کارهایی که با سایر ارزهای دیجیتال انجام میدهید را با ریپل هم میتوانید انجام دهید.
اگرچه ریپل به اندازه بیت کوین یا مثلاً اتریوم شناخته شده نیست اما با توجه به افزایش محوبیت روزافزونش در حال پذیرفته شدن به عنوان شیوه خرید در خیلی از فروشگاه ها، بانک ها و … است. یکی دیگر از ویژگی های جذاب ریپل مخصوصاً برای اشخاص حقیقی عدم امکان دریافت مالیات بر روی آن است که باعث میشود کاربردهای بیشتری برای آن مطرح شود.
در حیطه بانکداری اصلی ترین کاربرد ریپل در انتقال وجه داخلی و بین المللی است که میتواند زمان انتقال را به شدت کاهش دهد و در نتیجه باعث تسهیل همکاری بین کشورها شود.
3- قیمت رمز ارز ریپل چند است؟
اگرچه ریپل هنوز باید راه طولانی را برای پیشرفت طی کند اما با توجه به سرعت گسترش آن، نباید برای خرید و سرمایه گذاری در ریپل تردید کنید.
ارزش ریپل با واحد پولی XRP همزمان با پذیرش بیشتر این رمز ارز در مؤسسات مالی، بانک ها و فروشگاه های بیشتر به طرز چشمگیری افزایش یافته است. به علاوه افزایش شگفت انگیز قیمت بیت کوین در سال جاری میلادی به نوبه خود باعث توجه به سایر رمز ارزها هم میشود و شرایطی به وجود میآید که قیمت آن ها نیز افزایش پیدا میکند.
بررسی تحلیل های بازار نیز نشان میدهند که ارز دیجیتال ریپل (Ripple) از سال 2012 تا 2017 افت قیمت نداشته است. بررسی بازار ریپل در تاریخ نوامبر 2017 نشان میدهد که ارزش بازار آن 9،143،329،184 دلار و هر واحد پولی آن معادل 0.23 دلار است.
هم چنین حجم بازار آن بیشتر از 218 میلیون دلار و میزان عرضه (نقدینگی) آن تا این لحظه بیشتر از 38 میلیارد XRP است.
4- پروتکل رمز ارز ریپل چیست؟
شبکه ریپل حاوی تعداد زیادی سرور توزیع شده است که گره نامیده میشوند و مسئولیت پذیرش و پردازش تراکنش ها بر عهده آن ها است. در این شبکه برنامه های کارخواه (Client)، تراکنش های امضا شده را به گره ها ارسال میکنند که باعث بازپخش شدن این تراکنش های کاندید شده در سراسر شبکه برای پردازش میشود.
در ارز دیجیتال ریپل برعکس بیت کوین که به الگوریتم اثبات کار برای تأیید شدن تراکنش ها و ساخته شدن بلوک جدید نیاز دارد از الگوریتم دیگری با عنوان اجماع استفاده شده که از یک جهت سودمند و شاید از جهتی دیگر ناامید کننده باشد.
در واقع شاید بعضی از ماینرهای حرفه ای از شنیدن این خبر ناراحت شوند اما باید گفت که رمز ارز ریپل به دلیل استفاده از این الگوریتم قابل ماین شدن نیست. سودمندی استفاده از این الگوریتم هم این است که بر خلاف بیت کوین و برخی دیگر از رمز ارزها باعث آسیب به محیط زیست نمیشود.
اما نگاهی دقیق تر به پروتکل ریپل نشان میدهد که برای رسیدن به اجماع، گره های موجود در بلاک چین (بلاک چین) ریپل اطلاعاتی را درباره تراکنش های از قبل تعیین شده به اشتراک میگذارند و گروه دیگری از گره ها با عنوان اعتباربخش، تراکنش های تأیید شده را بر روی دفترکل ثبت میکنند. در اینجا لازم به ذکر است که فرایند اجماع یک حالت تکرار شونده دارد.
5- چگونه ارز دیجیتال ریپل (Ripple) بخرم و بفروشم؟
موفقیت ها و نوآوری های ارز دیجیتال ریپل باعث شده که طرفداران زیادی برای خودش پیدا کند. طرفدارانی که اطمینان دارند به زودی ریپل در بانک های بزرگ جهان مورداستفاده قرار خواهد گرفت و همین باعث رشد سریع تر آن خواهد شد.
برای خریدوفروش ریپل مثل سایر رمز ارزها میتوانید به صرافی هایی مثل Bitfinex، Bitstamp، Kraken و GateHub مراجعه کنید. برخی از معامله گران (Trader) در بازار رمز ارزها برای خرید رمز ارز ریپل استفاده از کارت های اعتباری مثل Visa و Master را پیشنهاد میدهند و انجام معامله روی سایت Chengelly را توصیه میکنند چون هم هزینه تراکنش کمتری دارد و هم فرایند خریدوفروش را با سرعت بیشتری انجام میدهد.
6- کیف پول های (والت) ریپل کدام هستند؟
بعد از آشنایی با ارز دیجیتال ریپل (Ripple) و خرید آن از پلتفرم های صرافی موردنظرتان، باید به فکر مکانی برای نگهداری XRP (واحد پولی ریپل) های خریداری شده باشید. علی رغم اینکه اکثر پلتفرم های صرافی کیف های پول الکترونیکی یا والت های مخصوص به خودشان را ارائه میدهند اما بهتر است برای جلوگیری از خطر هک شدن یا انسداد موجودی، ریپل ها را در والت شخصی نگهداری کنید.
به طورکلی والت ها در سه دسته بندی کلی جای میگیرند که عبارت اند از والت های سخت افزاری_نرم افزاری و کاغذی. ایمن ترین کیف پول ها همان والت های سخت افزاری هستند که اگرچه قیمت گران تری دارند ولی مکان خوبی برای نگهداری ریپل و سایر رمز ارزها هستند. لجر (Ledger Nano S) یکی از بهترین والت های سخت افزاری است که از رمز ارز ریپل هم پشتبانی میکند.
7- آیا ریپل قابل ماین شدن است؟
همان طور که قبلاً هم گفتیم عملکرد ریپل نسبت به بیت کوین، اتریوم و خیلی دیگر از ارزهای دیجیتال متفاوت است. سازندگان ریپل باهدف تبدیل آن به یک سیستم جهانی برای انتقال پول و جلب اعتماد بانک ها و مؤسسات مالی از همان ابتدا تمام XRP های ریپل را خلق کرده اند که تعداد آن 100 میلیارد XRP بوده است.
درنتیجه امکان استخراج ریپل ها وجود ندارد و تنها راه داشتن این ارز دیجیتال خرید آن از پلتفرم های صرافی است. برای رفع مشکل تأیید تراکنش ها هم از الگوریتم اجماع استفاده شده که قبلاً ذکر شد. هم چنین برای حفظ توزیع و میزان نقدینگی ریپل در جامعه به ازای هر بار تراکنش چند XRP از چرخه حذف میشوند.
farhad
2018/11/02 در 22:32
ریپل خیلی خوبه و احتمالا در آینده نه چندان دور گرون قیمت بشه حتما جمع کنید.