
ارز دیجیتال دش (Dash) که سابقاً با عنوان DarkCoin و Xcoin از آن یاد میشد یک سیستم نقدی بدون واسطه منبع باز است. این رمز ارز در تاریخ 18 ژانویه 2014 توسط ایوان دافیلد توسعه داده شده و سپس به بازار رمز ارز ها معرفی شد.
1- ارز دیجیتال دش (Dash) چیست؟
ارز دیجیتال دش (Dash) که سابقاً با عنوان DarkCoin و Xcoin از آن یاد میشد یک سیستم نقدی بدون واسطه منبع باز است. این رمز ارز در تاریخ 18 ژانویه 2014 توسط ایوان دافیلد توسعه داده شده و سپس به بازار رمز ارز ها معرفی شد.
جرقه اصلی تولد دش زمانی در ذهن دافیلد روشن شد که وی برای اولین بار در سال 2010 با بیت کوین آشنا شد. او خیلی زود به این نکته پی برد که بیت کوین علی رغم ادعاهای ناکاموتو چندان هم سریع نیست و آن طور که باید به حریم خصوصی توجه نمیکند.
به همین دلیل تصمیم گرفت تا راهکاری برای حل این مشکلات بیت کوین پیشنهاد دهد اما با مخالفت توسعه دهندگان هسته بیت کوین مواجه شد درنتیجه خودش دست به کار شد و ارز دیجیتال دش را آفرید.
علاوه بر توجه خاص به حفظ حریم خصوصی کاربران و موازین محرمانگی در شبکه ارز دیجیتال دش، سه ویژگی متمایز این ارز دیجیتال نسبت به همتایانش Masternodes، PrivateSend و InstantSend هستند که در ادامه توضیح داده خواهند شد.
2- دش چه کاربردهایی دارد؟
تیم توسعه دهنده دش هم مثل سایر رمز ارز ها ازجمله زی کش، لایت کوین، ریپل، بیت کوین و … به دنبال راهکارهایی برای افزایش میزان پذیرش این رمز ارز در کسب وکارهای مختلف هستند.
آن ها در طول سال گذشته قراردادهای مختلفی را با شرکای تجاری امضا کرده اند تا بتوانند به این هدف برسند. همچنین در برخی از کشورهای جهان ازجمله ونزوئلا دوره های آموزشی را برگزار کرده اند تا در کنار آشنایی مردم با مفاهیم رمز ارز ها، آن ها را به استفاده بیشتر از این ارز دیجیتال ترغیب کنند.
نتیجه این تلاش ها تاکنون باعث شده تا 40 میلیون فروشگاه در سراسر جهان در کنار بیت کوین، دش را نیز به عنوان شیوه پرداخت بپذیرند. همچنین به طور خاص این امکان به اسپانیایی ها داده شده تا در 10000 فروشگاه منتخب آن کشور بتوانند ارز دیجیتال دش (Dash) بخرند.
به روز رسانی ها در ساختار شبکه دش قطعاً باعث پذیرش بیشتر آن در میان صنایع مختلف خواهد شد و با توجه به ویژگی هایی مثل InstantSend و PrivateSend میتواند جذابیت بیشتری را هم برای صاحبان فروشگاه ها و واحد های تجاری در بازار داشته باشد.
3- قیمت رمز ارز دش چند است؟
هر دش با واحد ارزی (DASH) این روزها قیمتی بیشتر از 600 دلار دارد.
دش ازجمله ارزهای دیجیتال محسوب میشود که به ویژگی های سرعت تراکنش ها و حفظ حریم شخصی کاربران اهمیت بسیاری میدهند.
میزان حجم هر بلوک در شبکه دش اکنون به 2 مگابایت رسیده است همچنین اگرچه در حال حاضر میزان کارمزد در شبکه بیت کوین کاهش پیداکرده است اما خیلی از متخصصان بر این باورند که بیت کوین به عنوان ارز دیجیتال بیشتر برای سرمایه گذاری بلندمدت مفید است و نباید برای پرداخت مورد استفاده قرار گیرد.
به هرحال بررسی بازار فعلی دش (DASH ) بیانگر ارزش بازاری بیشتر از 4 میلیارد و 900 میلیون دلار و میزان عرضه (نقدینگی) آن تا این لحظه حدود 8 میلیون DASH است.
یکی دیگر از داده هایی که شاید برای بعضی از خریداران این ارز دیجیتال قابل توجه باشد نرخ بازگشت سرمایه گذاری ماهانه دش است که بنا بر تحلیل های سایت Coincheckup 49/23 درصد برآورد شده است.
4- پروتکل رمز ارز دش (DASH) چیست؟
ارز دیجیتال دش با بهره گیری از الگوریتم اثبات کار سه ویژگی را در اختیار کاربران شبکه بلاک چین این ارز دیجیتال قرار میدهد که عبارت اند از privateSend، InstantSend و Masternodes.
ویژگی privateSend رمز ارز دش به کاربران اجازه میدهد تا دارایی های خودشان را به صورت محرمانه و در ترکیب با چندین تراکنش دیگر در شبکه ارسال کنند. این ویژگی باعث میشود تا ردگیری تراکنش ها بسیار مشکل تر باشد.
برای رسیدن به این هدف توسعه دهندگان رمز ارز دش (Dash) از یک روش محرمانگی تحت عنوان Coinjoin استفاده کرده اند. این روش اولین بار توسط گرگوری ماکسول (Gregory Maxwell) و برای بهبود محرمانگی تراکنش های بیت کوین پیشنهاد داده شد و ایده اصلی آن این است که اگر در زمان ارسال تراکنش، فرد دیگری هم بخواهد تراکنش انجام دهد این دو نفر میتوانند تراکنش هایشان را با همدیگر مخلوط کنند که در این صورت هیچ راهی برای تشخیص ارتباط بین مقادیر ارسالی و دریافتی وجود ندارد و درنتیجه مسیری که دارایی طی کرده برای افراد متفرقه ناشناس باقی میماند. البته ویژگی privateSend اجباری نیست و شما میتوانید با رعایت سقف ارسال 1000 دش از آن استفاده کنید.
در حالت InstantSend شما میتوانید پرداخت های مالی خودتان در شبکه بلاک چین را در مدت زمان بسیار کوتاه تری انجام دهید.زمانی که توسط تیم ارز دیجیتال دش اعلام شده 1/5 ثانیه است اما نکته منفی InstantSend این است که تراکنش ها برای تأیید شدن نیاز به کارمزد بیشتری دارند.
از نکات دیگر درباره ویژگی InstantSend دش توانایی آن برای جلوگیری از وقوع مسئله پرداخت مضاعف (Double Spending) در شبکه است.
در بحث ساختار شبکه اگرچه میتوان گفت که ارز دیجیتال دش از داخل بیت کوین فورک شده است اما با آن تفاوت دارد. در شبکه بلاک چین بیت کوین، تمام وظایف توسط ماینرها انجام میشود ولی دش از یک ساختار دوطبقه ای بهره میبرد.
در این معماری دوطبقه فقط بخشی از کارکردهای شبکه توسط ماینرها انجام میشود و طبقه دوم که از Masternode ها تشکیل شده مسئول پردازش حالت های Privatesend و Instantsend و همچنین کارکردهای نظارتی هستند.
شایان ذکر است یکی دیگر از وظایف اصلی که Masternode ها انجام میدهند جلوگیری از حملات سایبری Sybil است.
5- چگونه ارز دیجیتال دش بخرم و بفروشم؟
ارز دیجیتال دش ظرف چند ماه آینده یک نوآوری جدید با نام Evolution را تجربه خواهد کرد که به قول سازندگانش آینده صنعت پرداخت را رقم خواهد.
این به روز رسانی به صورت چشمگیری رابط کاربری این ارز دیجیتال را بهبود خواهد بخشید به نحوی که حتی مادر و پدربزرگ ها به آسانی میتوانند از آن استفاده کنند.
یکی از طرح های دش که قطعاً موجب استقبال بیشتر سرمایه گذاران از آن خواهد شد، افزایش اندازه بلوک ها به 2 مگابایت است.
شما هم برای خرید دش (Dash) بعد از انتخاب کیف پول الکترونیکی (والت) مناسب میتوانید به پلتفرم های صرافی از قبیل Bitfinex، WEX، Binance یا … مراجعه نمایید.
به علاوه اگر از قبل بیت کوین داشته باشید میتوانید در سایت هایی مثل changelly یا Shapeshift آن ها را با دش مبادله کنید. البته برخی از صرافی های ایرانی هم دش را به موجودی خودشان اضافه کرده اند و به فروش میرسانند که میتوانید اسامیآنها را در گوگل جستجو کنید.
نکته دیگری که در هنگام خریدوفروش ارز دیجیتال دش باید به آن توجه کنید مبلغ کارمزد است. در حال حاضر خوشبختانه این مبلغ 0/89 از یک دلار است.
6- کیف پول های (والت) دش (DASH) کدام هستند؟
بعد از خرید ارز دیجیتال دش به میزانی که دوست داشتید، باید جایی برای نگهداری آن ها داشته باشید. دش در روزهای آغازین صرفاً با والت مخصوص لینوکس عرضه شده بود. اما بعد از گذشت تقریباً سه سال امروز کیف پول های متفاوتی در بسترهای متفاوت در اختیار کاربران دش قرار دارد.
اگر از عاشقان ویندوز باشید میتوانید علاوه بر والت های اختصاصی رمز ارز دش برای این سیستم عامل محبوب از JAXX و Coinomi که هر دو از طریق فروشگاه گوگل پلی قابل دانلود هستند و به دادوستد ارز دیجیتال دش بپردازید.
طبق معمول کیف پول پیشنهادی ما برای سرمایه گذاری بلندمدت و ذخیره مقادیر زیاد دش (Dash) در گروه محصولات سخت افزاری است هرچند اخیراً یک تهدید امنیتی در والت های Ledger کشف شده که به معنی لزوم احتیاط بیشتر برای حفظ امنیت دارایی دش متعلق به شما بر عهده خودتان است.
علاوه بر مواردی که ذکر شد توسعه دهندگان این ارز دیجیتال به فکر سایر سیستم عامل ها هم بوده اند که میتوانید اطلاعات دقیق را از سایت آن ها دریافت کنید.
7- آیا دش قابل ماین شدن است؟
هر دش (Dash) در حال حاضر بیشتر از 600 دلار قیمت دارد و همین باعث شده تا برخی به جای خرید آن از صرافی ها، به فکر ماین کردن آن بیفتند.
در ارز دیجیتال دش برخلاف بیت کوین به جای الگوریتم SHA-256 از الگوریتم X11 استفاده شده است. با این حال دش هم در گروه ارزهای دیجیتالی قرار میگیرد که فقط با دستگاه های ASIC قابل ماین شدن هستند.
یکی از دستگاه هایی که در بیشتر سایت ها برای ماینینگ این رمز ارز پیشنهادشده Antminer D3 است. البته همچنان امکان ماین کردن دش با پردازنده های گرافیکی هم وجود دارد اما قطعاً سودآوری بیشتر متعلق به دستگاه های ASIC است.
در ضمن اگر توان پردازشی شما کم باشد میتوانید با اتصال به استخرهای ماینینگ مثل Coinfoundry این کمبود را جبران کنید.
پاداش ماینرها برای تأیید و تشکیل هر بلوک در شبکه رمز ارز ی دش 3/6 DASH یعنی بیشتر از 2000 دلار است.