
خودروهای هوشمند اکنون به یکی از مفاهیم رایج در صنعت خودرو و در میان خریداران تبدیل شده اند. اولین نشانه های هوشمند سازی خودروها نصب رایانه های با ابعاد کوچک بر روی داشبورد بود که یک دهه قبل یک گزینه لوکس برای خودروها به شمار میرفتند. اما در دو سال گذشته بحث خودروهای بدون سرنشین توسط تعدادی از نوآوران این حوزه مطرح شده و هم اکنون صحبت بر سر استفاده از فناوری بلاک چین در خودروها است. بی ام و، هوندا، هیوندای، فیات-کرایسلر، فورد، مرسدس بنز، نیسان و تویوتا ازجمله کارخانه های خودروسازی هستند که در جدیدترین نمایشگاه ها خودروهایی مجهز به این فناوری را ارائه کرده اند.
بر اساس گزارش های منتشرشده استفاده از برنامه های کاربردی درون خودروها بر پایه نظام دفترکل که از ویژگی های اصلی بلاک چین است باعث افزایش کلان داده ها و مشکل اعتبارسنجی دستگاه هایی که از این داده ها استفاده میکنند شده است. اما استفاده از بلاک چین همزمان بااینکه کارخانه های خودروسازی با سرعت بیشتری به سمت دیجیتال سازی خودروها حرکت میکنند میتواند مفید باشد به علاوه برنامه هایی برای تولید خودروهای هوشمند بدون سرنشین و لزوم ارائه آپدیت های نرم افزاری به صورت بی سیم که نیازمند مراقبت بیشتر از اصول امنیتی است نیز جایگاه بلاک چین را تثبیت میکنند.
تویوتا و پورشه، پرچم دار بلاک چین در میان خودروها
یکی از جدیدترین نمونه های به کارگیری فناوری بلاک چین در خودرو اخیر توسط شرکت تویوتا رونمایی شده که در آن بهبود کارایی و کیفیت خدمات همراه با تضمین شفافیت تأمین شده است. طرح هایی مثل توانمندسازی خودرو برای پرداخت هزینه هایی مثل پارکینگ، عوارض و … نیز در دست بررسی و آزمایش بیشتر هستند که برای اجرایی شدن نیازمند بهره گیری از این فناوری خواهند بود. پورشه هم اخیراً باهدف جلب توجه بیشتر به حوزه بلاک چین در صنعت خودرو رقابتی را بین توسعه دهندگان برگزار کرده تا بهترین ایده های بلاک چینی برای استفاده درون خودرو مشخص شوند.
به هرحال دیر یا زود خودروهای بدون راننده در خیابان ها ویراژ خواهند داد و استفاده از انواع فناوری ها ازجمله بلاک چین در آن ها قابل کتمان نخواهد بود.