
هند با جمعیت 1 میلیارد و 200 میلیون نفری که دارای جوان ترین نیروی کار دنیاست، ازلحاظ رشد اقتصادی در جایگاه بالایی قرارگرفته و در حال صعود به رتبه های بالاتر است.
بااین حال شاخص جهانی گرسنگی به این کشور رتبه 97 را در میان 118 کشور داده است که معنی آن مرگ روزانه 3000 کودک علی رغم میلیون ها دلاری است که هرروز صرف مبارزه با سوءتغذیه در هند میشود.
برای مقابله با این معضل شرکت Accenture Labs با همکاری Akshaya Patra که یکی از بزرگ ترین سازمان های مردم نهاد جهان است، در ابتکاری جدید تصمیم گرفته اند با استفاده از فناوری های نوظهوری همچون زنجیره بلوک (Blockchain)، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی تعداد وعده های غذایی که در مدارس هندوستان به دانش آموزان داده میشود و توسط دولت حمایت شده را افزایش دهند.
میلیون ها وعده غذایی در سفره زنجیره بلوک
این دو شرکت که اکنون شش ماه است بر روی پروژه ای با عنوان «میلیون ها وعده غذایی» کار میکنند نشان داده اند که کاربرد فناوری های نوینی از قبیل زنجیره بلوک در عرصه مسائل اجتماعی و مخصوصاً مبارزه با سوءتغذیه کاملاً مؤثر است. همین تأثیر باعث شده سازمان مردم نهاد Akshaya از 1500 دانش آموز در برنامه تأمین غذایی خود در سال 2000 به بیشتر از یک میلیون و شش صد هزار دانش آموز در سال 2017 برسد.
اما به دلیل اینکه Akshaya از کارگران ساده در مراکز خود استفاده میکند، داده های تغذیه ای به صورت دستی ذخیره میشوند و همین موضوع باعث بروز مشکلاتی در جمع آوری روزانه داده ها شده که میتواند فرایند برنامه ریزی را تحت تأثیر قرار دهد.
شریدهار ونکت که مدیریت Ashkaya را بر عهده دارد در مصاحبه با مجله بیت کوین بر روی بهینه سازی روش جمع آوری داده های تغذیه ای تأکید کرده و بیان میکند که دسترسی به داده ها به صورت لحظه ای و در یک ساختار ابری به کشف و تصمیم گیری در لحظات اورژانسی کمک میکند. او ادامه میدهد که با ذخیره شدن درخواست برای وعده های غذایی در هرروز، دستگاهی آگاه از مناطق جغرافیایی که با هوش مصنوعی کار میکند میتواند میزان موردنیاز وعده غذایی هر مدرسه را با بررسی تمام درخواست ها روزانه مهیا کند که باعث تسهیل در فرایند تصمیم گیری و افزایش کارایی میشود.
تحلیل داده های آشپزی با استفاده از زنجیره بلوک
علاوه بر زنجیره بلوک (Blockchain)، اینترنت اشیا نیز در مقابله با سوتغدیه به کمک این سازمان مردم نهاد آمده است. در آشپزخانه های مورد تأیید این سازمان که به بیشتر از 15 دستور غذا مجهز هستند، فرایند پخت به صورت لحظه ای با استفاده از حسگرهای متصل به اینترنت که درون اجاق ها کار گذاشته شده قابل رصد است. همچنین در طی نوبت های متعدد آشپزی، داده هایی که از حسگرها جمع آوری شده و بر روی سرور ابری ذخیره شده موردبررسی قرار میگیرد تا اگر موارد جزیی مثل درجه حرارت یا زمان مناسب پخت رعایت نشده باشد سریعاً مشکلات حل شود.
شرکت Accenture Labs که درزمینهٔ مشاوره و پیاده سازی راهکارهای تجاری و صنعتی فعالیت میکند امیدوار است با مشارکت در پروژه «میلیون ها وعده غذایی» و با به کارگیری فناوری هایی نظیر زنجیره بلوک، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی بتواند تعداد وعده های غذایی دریافتی دانش آموزان را به میزان 4500 واحد افزایش دهد.