پلتفرم انگلیسی Alice که در حوزه امور انسان دوستانه فعالیت میکند بهتازگی از اجرای یک طرح آزمایشی بر پایه زنجیره بلوک خبر داده است. این پلتفرم که تصمیم گرفته از قراردادهای هوشمند برای پرداخت کمکهای مالی استفاده کند، هدف اصلیاش جلب اعتماد بیشتر مردم به مؤسسات خیریه است. در حال حاضر یک سازمان حمایت از بیخانمانان برای اجرای آزمایشی این طرح انتخابشده است.
گردانندگان Alice معتقدند که فناوری زنجیره بلوک در حوزه کمکهای خیریه که مردم نمیدانند کمک مالیشان چگونه مصرف میشود شدیداً موردنیاز است تا این عدم اعتماد کاهش پیدا کند.
همانطور که گفته شد موسسههای خیریه امروز از عدم اعتماد عمومی رنج میبرند. از همین رو پلتفرم Alice تصمیم گرفته تا با کمک به موسسههای خیریهای که ادعای شفافیت میکنند، کمکهای مالی بیشتری را برای آنها به ارمغان بیاورد.
چگونه ساختار زنجیره بلوک به اهداف خیرخواهانه کمک می کند؟
سازوکار اصلی این برنامه آزمایشی این است که کمکهای مالی را بر روی پایگاههای خود نگه میدارد و تا زمانی که مطمئن شود آنها در مسیر درست صرف شدهاند این وجوه را آزاد نمیکند. و برای انجام این کار از قراردادهای هوشمند استفاده میکند که امکان حسابرسی عمیق دادهها را فراهم میکنند و از خطر هک یا دستکاری مصون هستند.
این ابتکار زنجیره بلوکی از طرف مدیر سازمان بیخانمانان هم مورد استقبال گرفته است. خانم سیکامور بر این باور است که اجرای این طرح خیلی بیشتر از خدمات معمولی، انعطافپذیری سازمانش را افزایش داده است. او همچنین اعلام کرده که باکمال میل برای ادامه همکاری آماده است.
اما باید توجه داشت که حضور ارزهای رمزپایه در امور موسسههای خیریه اتفاق جدیدی نیست هرچند درگذشته اصلیترین کاربرد آن درزمینهٔ آسانسازی فرایند اهدا کمک مالی با حذف بانک بهعنوان واسطه و باهدف کاهش زمان بوده است.